Skip to main content

Οινοπαραγωγοί

Aμπελώνες Αντωνόπουλου

Αχαΐα
Όραμα των ανθρώπων των Αμπελώνων Αντωνόπουλου, ήταν πάντα η εξερεύνηση της δυναμικής των αυτοχθόνων ποικιλιών της Ελλάδας.

Achaia Clauss

Αχαΐα
Η ACHAIA CLAUSS ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss και είναι το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας. Μια γκάμα οίνων με ιστορικές ρίζες.

Αχαιών Οινοποιητική

Αχαΐα
Με μακρά οικογενειακή παράδοση στην περιοχή του Αιγίου (από το 1946), η οικογένεια Κατσικώστα έχει περάσει στην 3η γενιά. Έτσι, το 2004 δημιουργήθηκε η Αχαιών Οινοποιητική.

Γαία Οινοποιητική

Κορινθία
Το οινοποιείο μας χτίστηκε το 1997, στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα μας, στο Κούτσι Νεμέας και σε υψόμετρο 550μ. 

Οινοποιία Γιαννίκου

Κορινθία
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μονοποικιλιακά κρασιά έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ποικιλιών καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες παραγωγής των διεθνών ποικιλιών στην Ελλάδα.

Κτήμα Γκιούλη

Κορινθία
Το 1993 ο Γιώργος Γκιούλης, γεωπόνος, οινολόγος-γευσιγνώστης, μελετώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αμπελοοινικής περιοχής της ορεινής Κορινθίας, ίδρυσε στο Κλημέντι, τον τόπο καταγωγής του, το οινοποιείο Κτήμα Γκιούλη, ενώ παράλληλα φύτεψε τον πρώτο του αμπελώνα.

Κτήμα Γκόφα

Κορινθία
Η οικογένεια Γκόφα καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες και τους παραδίνει από γενιά σε γενιά, η αρχή χάνεται πίσω στον χρόνο.

Greek wine cellars

Αρκαδία
H εταιρία «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων – Δ. Κουρτάκης Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1895 από τον Βασίλη Κουρτάκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας οινολόγος της σύγχρονης Ελλάδας.

Κτήμα Δρούβα

Ηλεία
Το Κτήμα Δρούβα βρίσκεται στις πλαγιές των λόφων που περιβάλλουν τον Πύργο Ηλείας και έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο αμπελώνα και οινοποιείο, με οικογενειακή παράδοση από το 1960.

Εδανός Οινοποιητική

Αχαΐα
Στο ανατολικό τμήμα της Αιγιάλειας, στο χωριό Καλαμιάς, η τρίτη γενιά της οικογένειας Λιγδόπουλου συνεχίζει την μακρόχρονη αμπελοοινική παράδοση χιλιάδων ετών της περιοχής.

Κτήμα Εύχαρις

Μέγαρα

Στα Μέγαρα, στις ηλιόλουστες πλαγιές ανάμεσα στους κόλπους της Σαλαμίνας και της Κορίνθου, περιτριγυρισμένα από ψηλά πεύκα και παλιούς ελαιώνες, σε μια έκταση περίπου 12 εκταρίων, παρατάσσονται αρμονικά τα αμπέλια της Eva-Maria Boehme και του Χάρη Αντωνίου.

Αμπελώνες Ζαχαριά

Κορινθία
Η εταιρεία «Αμπελώνες Ζαχαριά» – ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οινοποιίες της περιοχής της Νεμέας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα.

Κτήμα Θεοδωρακάκου

Λακωνία
Στην καρδιά της Λακωνίας βρίσκονται οι αμπελώνες και το οινοποιείο του Γεώργιου Θεοδωρακάκου, μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει συνδέσει την ιστορία της με το λακωνικό κρασί από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Cavino

Αχαΐα
Η Cavino ιδρύθηκε το 1958 και βρίσκεται στις Πλαγιές της Αιγιαλείας εν μέσω χαρισματικών αμπελώνων.

Αμπελώνες Καλογερόπουλου

Αρκαδία
Στούς Αμπελώνες Καλογερόπουλου δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της οινοποίησης από το 1980.

Οινοποιία Κανακάρη

Αχαΐα
Μια σύγχρονη μονάδα οινοποίησης και εμφιάλωσης, εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες για την παραγωγή μοντέρνων και απολαυστικών λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών.

Οινοποιία Κιντώνη

Αχαΐα
Η Οινοποιία Κιντώνη ξεκινάει την ιστορία της το 1952 στο Αίγιο με τη δημιουργία του πρώτου ιδιόκτητου οινοποιείου από τον ιδρυτή της Γεώργιο Κιντώνη.

Κτήμα Κίσσα

Κορινθία
Το Κτήμα Κίσσα είναι οικογένεια οινοποιών, συνεχιστές μιας βαθιά ριζωμένης οινικής παράδοσης που ξεκίνησε το 1949 και ήδη βρίσκεται στην τρίτη της γενιά.

Οινοποιία Κορωνιώτη

Αργολίδα

Το οινοποιείο Κορωνιώτη είναι ένα οινοποιείο boutique που παράγει κρασιά για την απόλαυση του απαιτητικού καταναλωτή.

Oινοποιία Κοτρότσος

Αχαΐα
Η  Οινοποιία Κοτρότσος ιδρύθηκε το 1996 από τον Γιάννη Κοτρότσο χημικό – οινολόγο, ο οποίος εργάστηκε για 15 χρόνια σε οινοποιητικές μονάδες της Αχαΐας και της Νεμέας.

Οινοποιία Κουτσοδήμου

Κορινθία
Στην καρδιά του κάμπου της Νεμέας, σε έναν τόπο που παράγει την προικισμένη και πολυδύναμη ποικιλία Αγιωργίτικο, βρίσκεται το νέο και υπερσύγχρονο οινοποιείο μας.

Lacovino

Λακωνία
Το οινοποιείο της Lacovino βρίσκεται στην καρδιά της κοιλάδας του ποταμού Ευρώτα στο Βλαχιώτη Λακωνίας. Είναι μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα ειδικά σχεδιασμένη και εναρμονισμένη στο περιβάλλον.

Κτήμα Λαντίδη

Κορινθία
Το Κτήμα Λαντίδη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1993 με έμφαση στην ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού κρασιού.

Οινοποιία Λαυκιώτη

Κορινθία
Το 1963, η οικογένεια Λαυκιώτη, άρχισε να οινοποιεί μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας. 

Λαφαζάνης Οινοποιητική

Κορινθία
Η εταιρεία Λαφαζάνη με την φιλοσοφία της συνεχούς εξέλιξης, κατέχει μια ισχυρή θέση στην ελληνική αγορά, και εξάγει τα προϊόντα της σε 10 χώρες, διατηρώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της άριστης σχέσης ποιότητας-τιμής.

Οινοποιία Μαρκόγιαννη

Ηλεία
Κύρια φιλοσοφία της είναι ο σεβασμός στη φύση και η παραγωγή ποιοτικών οίνων.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Αχαΐα
Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο συνεχίζει να τιμά τη μεγάλη αμπελουργική κληρονομιά, δημιουργώντας ξεχωριστά κρασιά με έντονη προσωπικότητα.

Κτήμα Μερκούρη

Ηλεία
Το Κτήμα Μερκούρη βρίσκεται στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Κορακοχώρι, κοντά στο Κατάκολο (2 χλμ), τον Πύργο (12 χλμ) και την Αρχαία Ολυμπία (32 χλμ). Πρόκειται για ένα παλιό, μεγάλο αγρόκτημα, με ιστορία 140 χρόνων στην παραγωγή οίνου, ελαιολάδου και παλαιότερα Κορινθιακής σταφίδας. 

Κτήμα Μητραβέλα

Κορινθία
Το οινοποιείο Μητραβέλα είναι το παλαιότερο οινοποιείο στη Νεμέα. Ιδρύθηκε το 1913 και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οινοποιία Μητράκος

Κορινθία
Το Κτήμα Μητράκου είναι μια οικογενειακή οινοποιητική επιχείρηση, με αμπελουργική παράδοση που ξεπερνά τον αιώνα και έχει έδρα τη φημισμένη για τα κρασιά της Νεμέα Κορινθίας.

Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Λακωνία
Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς δημιούργησε τα τελευταία χρόνια έναν εντυπωσιακό αμπελώνα 300 στρεμμάτων με εξαιρετικά ποιοτικό οινικό δυναμικό τοπικών ποικιλιών, το οποίο επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται από τις αλλεπάλληλες βραβεύσεις των κρασιών σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.

Κτήμα Mορόπουλου

Αρκαδία
Το μικρό οινοποιείο της οικογένειας Μορόπουλου, βρίσκεται στο Νεοχώρι Αρκαδίας, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας.

Κτήμα Μπαϊρακτάρη

Κορινθία
Το Κτήμα Μπαϊρακτάρη στεγάζεται σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό κτίριο στην είσοδο της Νεμέας και περιβάλλεται από τον φημισμένο αμπελώνα του Αγιωργίτικου.

Κτήμα Μπαραφάκα

Κορινθία

Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού απο το 1920 στην περιοχή της Νεμέας, όπου λόγω του ιστορικού της περιοχής μας και ειδικά της οικογένειάς μας και οι παππούδες μας καλλιεργούσαν αμπέλια.

Κτήμα Μπίζιος

Κορινθία
Το Κτήμα Μπίζιου είναι το όραμα του Ηλία Μπίζιου, ενός αμπελοκαλλιεργητή δεύτερης γενιάς, που οραματίστηκε να φτιάξει το δικό του κρασί από τα αμπέλια της οικογένειας στον Ασπρόκαμπο Νεμέας.

Οινοποιία Μποσινάκη

Αρκαδία
Η ενασχόληση της οικογένειας με το κρασί ξεκινάει το 1979 όταν ο Φώτης Μποσινάκης και η γυναίκα του Χριστίνα αναλαμβάνουν το δίκτυο διανομής κρασιών των γονιών τους.

Boutari

Αρκαδία
Από που κατάγονται οι αγαπημένες σας απολαύσεις...από τους αμπελώνες Μπουτάρη στην Πελοπόννησο!

Κτήμα Μπριντζίκη

Ηλεία
Το όραμα είναι η δημιουργία μοναδικών οίνων στους οποίους να είναι ευδιάκριτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής φημισμένη για την αμπελοκαλλιέργεια της.

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας

Κορινθία
Ο Συνεταιρισμός αριθμεί πάνω από 500 μέλη και είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πανελλαδικά, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Κτήμα Νέμειον

Κορινθία
To Kτήμα Νέμειον παράγει αποκλειστικά κρασιά τα οποιά ωριμάζουν σε βαρέλια και παλαιώνου σε μπουκάλια για πολλά χρόνια, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό στην ποιότητα. 

Νέστωρ Α.Ε.

Μεσσηνία
Η εταιρεία υπό τη διοίκηση της οικογένειας Σπύρου Λαφαζάνη έχει ως στόχο να αναβιώσει την μεγάλη συνεισφορά του Αγροτικού / Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, στα ελληνικά οινικά δρώμενα καθώς και να βοηθήσει κατά το δυνατόν να επανασυστηθεί ο μεσσηνιακός αμπελώνας. 

Κτήμα Νικολάου

Κορινθία
Το Κτήμα Νικολάου ιδρύθηκε το 1984 συνεχίζοντας την παραδοσιακή οικογενειακή αμπελοκαλλιέργεια από το 1936. Στα 110 στρέμματα του κτήματος καλλιεργούνται σύμφωνα με τις πρακτικές της βιολογικής γεωργίας.

Novus

Αρκαδία
Ο Λεωνίδας Νασιάκος, με τη γνώση και την εμπειρία τριών γενεών στην καλλιέργεια του αμπελιού και την οινοποίηση, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση με ένα boutique οινοποιείο στην Μαντινεία, επενδύοντας στις γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου με βασική αρχή τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κτήμα Ολύμπια Γη

Ηλεία
Το Κτήμα Ολύμπια Γη είναι είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που ξεκίνησε να παράγει μικρές ποσότητες οίνων ποιότητας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ από το 2008 δημιουργεί το σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος.

Κτήμα Ορφανού

Αχαΐα
Περνώντας από γενιά σε γενιά τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης κατέχει σήμερα ο Εμμανουήλ Ορφανός. Το Κτήμα Ορφανού αποτελεί πλέον μια σύγχρονη μονάδα με ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό μέσα σε ένα περιβάλλον που σέβεται την παράδοση.

Κτήμα Παλυβού

Κορινθία
Το Κτήμα Παλυβού είναι ένα οικογενειακό, boutique οινοποιείο περιτριγυρισμένο από αμπελώνες στην Αρχαία Νεμέα.

Οινοποιία Παναγιωτόπουλου

Μεσσηνία
Το 1982 ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος μαζί με το πατέρα του, παλιό αμπελουργό, αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρό του. Δημιούργησε μια ομάδα συνεργατών στην οποία καθένας κατέθεσε τις γνώσεις και τις εμπειρίες του για τον στόχο που ήταν πλέον κοινός. 

Κτήμα Παναγόπουλου

Αρκαδία
Στο οροπέδιο της Μαντινείας βρίσκεται το Οινοποιείο της οικογένειας Παναγόπουλου, πλαισιωμένο από τους ιδιόκτητους αμπελώνες.

Papagiannakopoulos wines

Κορινθία
Ο Πάνος Παπαγιαννακόπουλος είναι ένας οινοποιός που δίνει μεγάλη έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών με ξεχωριστό χαρακτήρα τα οποία αντιπροσωπεύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας από την οποία προέρχονται.

Αμπελώνες Παπαϊωάννου

Κορινθία
Το μέγεθος του ιδιόκτητου αμπελώνα (570 στρεμ.), η διασπορά ορισμένων αμπελοτεμαχίων σε περιοχές της ζώνης που χαρακτηρίζονται από διαφορές στο οικοσύστημα και η ηλικία των αμπελιών οδηγούν σ' ένα πολυδυναμικό αποτέλεσμα.  

Οινοποιία Παπαντώνη

Αργολίδα
Η εταιρεία ιδρύθηκε επισήμως το 1992 από τα αδέρφια Αντώνη και Κάλλη Παπαντώνη. Η έδρα της βρίσκεται στα νότια της πόλης του Άργους ενώ τα αμπέλια λίγο πιο βορειοδυτικά, έξω από το χωριό Μαλανδρένι.

Οινοποιία Παρπαρούση

Αχαΐα
H Oινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγο του Βάσω, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένων ποιοτικών κρασιών.

Κτήμα Πυργάκη

Κορινθία
Το 1998 ο Κων/νος Ν. Πυργάκης ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης «Αμπελώνες Κωνσταντίνου Ν. Πυργάκη» παρήγαγε το πρώτο του κρασί στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας.

Κτήμα Ράπτη

Κορινθία
Το 1998 η Οικογένεια Ράπτη αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις ιδιόκτητες εκτάσεις αμπελώνων, 100 περίπου στρεμμάτων που διαθέτει και να επεκτείνει την επιχείρηση ιδρύοντας Οινοποιείο με προηγμένης τεχνολογίας οινολογικό εξοπλισμό.

Κτήμα Ρεπάνη

Κορινθία
Το οινοποιείο του Κτήματος Ρεπάνη δεσπόζει στους πρόποδες του βουνού της Παναγιάς, στην είσοδο της Νεμέας, περιτριγυρισμένο από αμπελώνες με το φημισμένο Αγιωργίτικο.

Οινοποιία Ρούβαλη (Οινοφόρος)

Αχαΐα
Η ιστορία μας αρχίζει το 1990, όταν ο Άγγελος Ρουβάλης, οινολόγος από το Μπορντό, επιστρέφει στο Αίγιο και, έχοντας συγκεντρώσει σημαντικές γνώσεις από γαλλικούς και ελληνικούς αμπελώνες, ανακαλύπτει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αμπελώνων των Πλαγιών Αιγιαλείας.

Αμπελώνες Ρίρα

Αχαΐα
Οι Αμπελώνες Ρίρα, έκτασης 250 στρεμμάτων ξαπλώνουν πάνω στις πλαγιές των λόφων της Αιγιάλειας ατενίζοντας από ψηλά τον Κορινθιακό κόλπο.

Sant’or

Αχαΐα
Στο ιστορικό χωριό Σανταμέρι Αχαΐας, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Πάτρα και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται το παραδοσιακό οινοποιείο μας SANT’OR, πλαισιωμένο από ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες.

Σελλάς

Κορινθία
Η οινοποιία Σελλάς βρίσκεται στις Αρχαίες Κλεωνές, στη Νεμέα Κορινθίας.

Semeli

Κορινθία
Από το 1979, το κτήμα Semeli αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες και μια από τις σπουδαιότερες αναπτυξιακές επενδύσεις στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα.

Κτήμα Σκούρα

Αργολίδα
Το οινοποιείο του Κτήματος Σκούρα είναι μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα με λιτή ελληνική αρχιτεκτονική, η οποία περιβάλλεται από αμπελώνες.

Κτήμα Σπυρόπουλος

Αρκαδία
Η οικογένεια Σπυρόπουλου διατηρεί στενούς δεσμούς με το αμπέλι και το κρασί από το 1860.

Κτήμα Σταυρόπουλου

Ηλεία
Η εταιρεία Κτήμα Σταυρόπουλου Ο.Ε. διανύοντας ήδη τη δεύτερη δεκαετία ζωής της αποτελεί ένα αναγνωρισμένο μέλος της ελληνικής οινοπαραγωγικής οικογένειας. 

Κτήμα Στροφιλιά

Κορινθία
Βασική αξία της εταιρείας είναι η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγική διαδικασία και η μη σπατάλη ανθρώπινων και φυσικών πόρων.

Τετράμυθος

Αχαΐα
Μεγαλώνοντας σε αυτήν την περιοχή τα αδέλφια Αρίστος και Στάθης Σπανός ήταν απόλυτα φυσιολογική η ενασχόληση τους με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού από την παιδική τους ηλικία.

Οινοποιία Τρουπή

Αρκαδία
Το οινοποιείο Τρουπή βρίσκεται στo κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας στην περιοχή Φτέρη σε υψόμετρο περίπου 700 μ.

Κτήμα Τσέλεπος

Αρκαδία
Μετά από μια δεκάχρονη μελέτη και παρακολούθηση του αρκαδικού αμπελώνα ο Γιάννης Τσέλεπος επέλεξε το 1989 για εγκατάσταση του Κτήματος τις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα.